روستای پزشکان خبرساز شد

در سفر استانی به تفرش و آشتیان در استان مرکزی با روستای «دلاآرام» آشنا شدم. مکانی که ۱۵۰ خانوار ساکن هستند و حداقل هر خانه یک پزشک تربیت کرده است.
علی دارابی قائم مقام وزیر و معاون میراث فرهنگی کشور در یادداشتی نوشت: در سفر استانی به تفرش و آشتیان در استان مرکزی با روستای «دلاآرام» آشنا شدم. مکانی که ۱۵۰ خانوار ساکن هستند و حداقل هر خانه یک پزشک تربیت کرده است.(حیف که نشد از نزدیک ببینم).
استان مرکزی یک چهارم مفاخر و مشاهیر ایران زمین را در خود جای داده است.
در تفرش زادگاه پروفسور محمود حسابی به دیدار چهره ماندگار میراث فرهنگی کشور استاد محمد میرشکرایی رفتم. (در نخستین دوره چهره های ماندگار میراث فرهنگی از ایشان تجلیل کردیم). تدوین پرونده ثبت جهانی نوروز فقط یکی از اقدامات ایشان بوده است.
بر مزار شهدای گمنام تفرش ادای احترام کردیم. از امام زاده محمد که به پنج واسطه به امام سجاد (ع) می رسد (جد اعلای مقام معظم رهبری هم هستند). زیارت و از پیشرفت مرمت های انجام شده و نیز برنامه های آینده بازدید و گزارشی دریافت کردم.
از تکیه بزرگ ششناو تفرش که محل برگزاری مراسم مذهبی به خصوص تعزیه شهرستان است بازدید و جمعی از گردشگران در حال بازدید بودند و از بازارچه صنایع دستی که در آنجا بود بازدید کردم.
بازدید از دستکند تاریخی، هتل نیمه تمام، جلسه در فرمانداری با حضور معاون استاندارد دکتر میرزایی، نماینده شهرستان دکتربیاتی، دکتر مرادی مدیرکل میراث فرهنگی استان، فرماندار و سایر مقامات و تصمیم گیری برای انجام اقدامات اولویت دار از دیگر برنامه های سفر به تفرش بود.
در آشتیان زادگاه نویسنده و مورخ بزرگ و سرشناس ایران، عباس اقبال آشتیانی در مراسم سنتی سمنو پزی شرکت کردم. این آیین ده سال است در هفته سوم اردیبهشت ماه توسط مردم باشکوه خاصی برگزار و همه مسئولان استان حضور گسترده دارند. حکیمه خاتون ٩٢ ساله یکی از بانوان دست اندرکار مراسم بود.
در این مراسم سخنان کوتاهی درباره اهمیت و جایگاه تاریخی و تمدنی ایران در جهان و لزوم پاسداشت از میراث فرهنگی و نقش مردم صحبت کردم.
در آشتیان از منطقه گردشگری زیبایی که با همت شهرداری در حال ساخت است و از عمارت دیوانی دوره قاجار بازدید کردم.
سفرهای استانی فرصتی برای بازدید میدانی از کارها، دیدار با مردم و نشست با مقامات محلی و هم اندیشی برای حل مشکلات منطقه است.