حمایت از بازنشستگان کشوری و فرهنگیان بازنشسته شروع شد / آغاز پرداخت رفاهیات جدید برای بازنشستگان کشوری و فرهنگیان بازنشسته

توسعه فعالیتهای حوزه رفاهی، فرهنگی، گردشگری و معیشتی بازنشستگان یکی از رویکردها و راهبردهای اساسی صندوق بازنشستگی کشوری محسوب میشود که در سال ۱۴۰۴ با افزایش سقف تعهدات و اعطای تسهیلات ویژه به گروههای مشمول و با هزینه ۱۹ هزار میلیارد تومان تحولات گستردهای برای جامعه هدف منظور کرده است.
به گزارش آتیه آنلاین، یک میلیون و ۷۱۸ هزار بازنشسته و حقوقبگیر تحت پوشش صندوق بازنشستگی کشوری خواستهها و تقاضاهایی برای افزایش خدمات رفاهی و معیشتی خود دارند که به همین واسطه مدیریت صندوق نیز با همکاری دیگر نهادها برای این موضوع برنامهریزی دارد.
اولویتهای صندوق بازنشستگی کشوری برای گروههای مشمول و جامعه هدف در بخش ارائه خدمات حوزه رفاه، پرداخت تسهیلات ضروری، وام ازدواج و دانشجویی و توجه به فعالیتهای فرهنگی و ورزشی برنامهریزی شده که در سالهای اخیر نیز با افزایش سقف وامهای پرداختی به این مسائل نگاه ویژهای شده است.
بازنشستگان کشوری که از نظر فراوانی آماری پس از سازمان تأمین اجتماعی بیشترین تعداد بازنشستگان کشور محسوب میشوند، هرساله خدمات گستردهای را از صندوق بازنشستگی کشوری دریافت میکنند که البته گسترش خدمات حوزههای رفاهی و معیشتی از انتظارات این اقشار به حساب میآید.
افزایش اقدامات رفاهی جدید برای بازنشستگان نیز برنامه اجرایی صندوق بازنشستگی کشوری است که با طرحهایی مانند احیای طرح یاری، خریدهای اقساطی، سفرها، فعالیتهای فرهنگی و خدمات درمانی بهتر، در سال جاری با ابعاد وسیعتری اجرا میشود.
تسهیلات اعطایی به بازنشستگان کشوری
صندوق بازنشستگی کشوری در قالب وامهای ضروری، تسهیلات دانشجویی، وام حمپاد «حمایت از پایاننامههای دانشجویان» و وام ازدواج برای فرزندان بازنشستگان و حقوقبگیران مسیری را فراهم کرده است تا این گروههای تحت پوشش بتوانند با استفاده از این شیوههای دریافت تسهیلات، بخشی از نیازهای مالی خود را تأمین کنند. البته حمایت از همه اقشار بازنشسته و حقوقبگیر در بخشهای درمانی، سلامت، بهداشت، فرهنگی و ورزشی نیز در دستور کار این صندوق قرار دارد.
یکی از تسهیلات ارائه شده به بازنشستگان کشوری، وام ضروری و قرضالحسنه است که تاکنون به هر یک از افراد بازنشسته ۳۰ میلیون تومان با کارمزد چهار درصد و بازپرداخت ۳۶ ماهه پرداخت میشد اما در سال جاری رقم آن با رشد مناسبی به ۵۰ میلیون تومان رسیده است.
یکی دیگر از تسهیلات در نظر گرفته شده صندوق بازنشستگی کشوری پرداخت وام ازدواج برای فرزندان بازنشستگان است که براساس اقدامات و برنامهریزی صندوق برای پرداخت این تسهیلات به گروههای مشمول از میان فرزندان افراد بازنشسته پرداخت تسهیلات زمینه اجرایی پیدا کرد.
وام ازدواج فرزندان بازنشستگان تحت پوشش صندوق بازنشستگی کشوری شامل فرزندانی است که عقدنامه آنها در بازه زمانی یکم فروردین ۱۳۹۸ به بعد ثبت شده باشد. بازه زمانی تاریخ عقد فرزندان بازنشستگان از ۲۱ مردادماه ۱۴۰۰ به بعد تعیین شده و بنابراین تنها افرادی امکان ثبت درخواست و دریافت این تسهیلات را خواهند داشت که تاریخ عقد آنها در این بازه زمانی باشد. به همین منظور افراد با مراجعه به درگاه الکترونیک صندوق بازنشستگی کشوری (قسمت تسهیلات مالی/وام ازدواج) نسبت به ثبت درخواست و بارگذاری تصویر اصل مدارک تعیین شده در سامانه اقدام کردند.
پرداخت تسهیلات حمپاد ویژه دانشجویان دوره کارشناسی ارشد و دکتری یکی دیگر از انواع وامهای پرداختی به جامعه تحت پوشش صندوق بازنشستگی کشوری است که براساس دادههای موجود در این دوره برنامهریزی در راستای پرداخت تسهیلات به صورت ویژه انجام شده است.
پرداخت ۴۰۴ هزار وام به افراد بازنشسته در سال گذشته
براساس آخرین دادههای آماری بانک صادرات ایران، ۴۰۴ هزار نفر از بازنشستگان و وظیفهبگیران صندوق بازنشستگی کشوری در سال گذشته تسهیلات قرضالحسنه از این بانک دریافت کردهاند به همین واسطه از بازنشستگان صندوق و دیگر گروههای تحت پوشش حمایت شده است.
برمبنای اطلاعات موجود، در این مدت ۱۲ مرحله تسهیلات به ارزش ۱۰۳ هزار میلیارد ریال به ۳۴۴ هزار نفر از گروههای بازنشستگان این صندوق پرداخت شده و همچنین ۶۰ هزار فقره تسهیلات دیگر برای سایر گروههای افراد بازنشسته تحت پوشش صندوق بازنشستگی کشوری به ارزش ۴۶ هزار میلیارد تومان پرداخت شد.
افزایش تسهیلات بازنشستگان به ۵۰ میلیون تومان
صندوق بازنشستگی کشوری در سال ۱۴۰۴ سقف وام قرضالحسنه بازنشستگان را از ۳۰ به ۵۰ میلیون تومان افزایش داد که براساس برنامهریزیهای انجام شده ثبتنام این نوع تسهیلات در اردیبشهت آغاز شد. قرار است در سالجاری، در مجموع ۳۰۰ هزار فقره وام ۵۰ میلیون تومانی به بازنشستگان واجد شرایط در ماههای آینده پرداخت شود.
توسعه خدمات گردشگری به بازنشستگان کشوری
یکی دیگر از برنامههای عملیاتی صندوق بازنشستگی کشوری برای بازنشستگان و جامعه هدف استفاده از مراکز اقامتی و تفریحی منطقه آزاد کیش با اعمال تخفیف برای این گروهها است که در همین راستا بازنشستگان میتوانند از این خدمات بهرهمند شوند. همچنین سایر استانهای پرتردد و با ظرفیت گردشگری همچون مشهد، اصفهان، شیراز و قشم در دستور کار این صندوق قرار دارد.
صندوق بازنشستگی کشوری در راستای ارائه خدمات رفاهی ویژه بازنشستگان تحت پوشش تسهیلات اعتباری در نظر دارد تا در این زمینه قدرت خرید و استفاده بازنشستگان از خدمات رفاهی و گردشگری افزایش یابد و از طرفی دیگر رضایتمندی مشمولان این صندوق فراهم شود.
بر اساس پیشبینیهای انجام شده حداکثر تا سقف ۴۵ درصد تخفیف برای بازنشستگان به منظور استفاده از مراکز اقامتی و تفریحی منطقه آزاد کیش در نظر گرفته شده است. در راستای خدماترسانی بهتر به بازنشستگان و به منظور برخورداری بیشتر از تنوع در انتخاب بازنشستگان از خدمات گردشگری، ارائه این خدمات فقط به منطقه آزاد کیش محدود نشده و به استفاده از زائرسرا در مشهد مقدس در دستور کار قرار دارد و از اواخر اردیبهشت عملیاتی شده است.
تازهترین تحولات حوزه رفاهی و معیشتی بازنشستگان
صندوق بازنشستگی کشوری در تازهترین تحولات حوزه رفاهی بازنشستگان با بانک صادرات ایران در راستای اعطای تسهیلات متنوع مالی به بازنشستگان کشوری روز ۱۴ اردیبهشتماه تفاهمنامهای امضا کرد که براساس آن سقف تسهیلات قرضالحسنه ضروری از ۳۰ به ۵۰ میلیون تومان افزایش داده شد که با اعتباری معادل ۱۹ هزار میلیارد تومان، زمینه پرداخت حدود ۳۰۰ هزار فقره وام ضروری به بازنشستگان کشور و حدود ۲ هزار میلیارد تومان برای پرداخت وامهای ازدواج فرزندان بازنشستگان و همچنین تسهیلات سفر و گردشگری اختصاص یافته است.
این تفاهمنامه علاوه بر تسهیلات ضروری، شامل وامهایی برای سفرهای زیارتی، سیاحتی و تفریحی بازنشستگان نیز میشود. همچنین امسال سقف فردی تسهیلات قرضالحسنه با رشد ۳۵ درصدی نسبت به سال قبل افزایش یافت و از طرفی تسهیلات ارزانقیمت ارائهشده به بازنشستگان به ۱۹ هزار میلیارد تومان خواهد رسید.
جزییات آماری بازنشستگان صندوق بازنشستگی کشوری
آخرین دادههای آماری صندوق بازنشستگی کشوری حاکی از آن است که در حال حاضر از مجموع یک میلیون و ۷۱۸ هزار و ۴۴۶ نفر حقوقبگیر و بازنشسته تحت پوشش، یک میلیون و ۳۹۷ هزار و ۴۲۸ نفر بازنشسته، ۱۳ هزار و ۲۶۶ نفر ازکارافتاده، ۶۱ هزار و ۹۴۹ نفر شاغل متوفی و ۲۴۵ هزار و ۸۰۳ نفر بازنشسته متوفی به شمار میروند. استان تهران با ۳۳۵ هزار و ۱۴۱ نفر بیشترین و ایلام با ۱۴ هزار و ۹۲۸ نفر کمترین تعداد حقوقبگیران صندوق بازنشستگی را به خود اختصاص دادهاند.
همچنین ۸۱ درصد جامعه آماری حقوقبگیران را بازنشستگان، ۱۸ درصد متوفی یا بازماندگان شامل بازنشستگان و شاغلان متوفی و یک درصد دیگر را ازکارافتادگان تحت پوشش صندوق بازنشستگی کشوری تشکیل میدهند. البته در این دادههای آماری از مجموع یک درصد ازکارفتادگان ۲ درصد ازکارافتادگیهای ناشی از کار و ۹۸ درصد دیگر غیر ناشی از کار بوده است.
صندوق بازنشستگی کشوری به عنوان دومین صندوق بیمهای و بازنشستگی در کشور در حال حاضر در ۳۱ استان خدمات خود را به همه بازنشستگان و وظیفهبگیران تحت پوشش ارائه میدهد. پرداخت حقوق و مستمری، ارائه خدمات رفاهی و تسهیلات در بخش وام ضروری، وام ازدواج فرزندان بازنشستگان و تسهیلات حمایت از پایاننامههای دانشجویی بخشی از اقدامات این صندوق محسوب میشود.