اقتصادی

فوری / پرداخت ۳۰۰ هزار فقره وام به بازنشستگان تأمین اجتماعی

توجه به حوزه‌های معیشتی و رفاهی رویکرد راهبردی و عملیاتی تأمین اجتماعی در سال‌های اخیر است و اکنون به واسطه تحت پوشش داشتن چهار میلیون و ۷۰۰ هزار بازنشسته و مستمری‌بگیر، پرداخت تسهیلات ضروری یکی از برنامه‌های محوری این سازمان بوده به طوری که براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده هدف‌گذاری برای اعطای این تسهیلات به ۳۰۰ هزار نفر از جامعه هدف است.

به گزارش آتیه آنلاین، دوره مدیریتی جدید تحولی اساسی در پرداخت وام قرض‌الحسنه بازنشستگان رخ داد، به طوری که سقف تسهیلات مستمری‌بگیران از ۳۰ به ۵۰ میلیون تومان رسید و این موضوع نشان از رشد ۶۷ درصدی این تسهیلات برای افراد بازنشسته و مستمری‌بگیر این سازمان دارد. تحقق افزایش میزان تسهیلات، اعمال افزایش مستمری‌ها و اجرای قانون متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان همه از رویکردهای مثبت سازمان برای جامعه هدف به شمار می‌رود.

از آنجا که بیش از هفت میلیون بازنشسته بهره‌مند از خدمات صندوق‌های بازنشستگی و بیمه‌ای هستند اکنون سازمان تأمین اجتماعی به تنهایی به ۶۰ درصد بازنشستگان کل کشور خدمات‌رسانی می‌کند، بنابراین ارائه خدمت گوناگون در بخش تعهدات کوتاه‌مدت و بلندمدت به این گروه‌ها به صورت ویژه در دستور کار این نهاد بیمه‌گر قرار دارد تا آنان بتوانند در حوزه بیمه‌ای، درمانی و بازنشستگی بیشترین خدمات را دریافت کنند.

البته در سال ۱۴۰۴ با افزایش سقف تسهیلات و رشد ۶۷ درصدی این وام‌های ضروری، نگاه راهبردی به گروه بازنشستگان و مستمری‌بگیران شده تا همچنان بدانند اولویت سازمان تأمین اجتماعی توسعه فعالیت‌های حوزه رفاهی و معیشتی این گروه‌ها است اما با این وجود یکی از برنامه‌های محوری سازمان توجه خاص به حوزه مستمری‌بگیران محسوب می‌شود.

آغاز ثبت‌نام وام بازنشستگان از اردیبهشت ماه

قائم موهبتی، معاون فرهنگی، اجتماعی و امور استان‌های سازمان تأمین اجتماعی روز ۱۸ اردیبهشت ماه به موضوع اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه به ۳۰۰ هزار بازنشسته و مستمری‌بگیر این سازمان در سال ۱۴۰۴ اشاره کرده و گفته است: ثبت‌نام از مستمری‌بگیران تامین اجتماعی در سال جاری جهت اعطای تسهیلات، از اواسط اردیبهشت آغاز شده است.

وی افزود: با توجه به حمایت و تاکیدات مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی، سقف وام بازنشستگان تأمین اجتماعی از ۳۰ میلون تومان سال گذشته به ۵۰ میلیون تومان در سال ۱۴۰۴ افزایش پیدا کرد و نرخ کارمزد تسهیلات اعطایی نیز چهار درصد سالانه است. به همین واسطه بازنشستگان و مسستمری‌بگیران متقاضی بهره‌مندی از این تسهیلات می‌توانند صرفاً باید با مراجعه حضوری به کانون‌های بازنشستگی استان‌ها و شهرهای محل سکونت خود اقدام کنند.

موهبتی در توضیح شرایط دریافت تسهیلات قرض‌الحسنه توسط مستمری‌بگیران گفت: دریافت حقوق مستمری از طریق بانک رفاه کارگران، عدم استفاده از تسهیلات مشابه در سنوات قبل، نداشتن چک برگشتی و بدهی معوق به سیستم بانکی کشور از شروط دریافت تسهیلات است و کسر اقساط نیز به صورت ماهانه و از محل حقوق بازنشستگان خواهد بود.

رشد تسهیلات ضروری در چندین مرحله

سازمان تأمین اجتماعی در سال‌های اخیر براساس برنامه‌های اجرایی و هدف‌گذاری خود در چندین مرحله سقف تسهیلات ضروری و قرض‌الحسنه بازنشستگان و مستمری‌بگیران را افزایش داده است، به طوری که از پنج به هفت، سپس ۱۲ میلیون تومان و در سال ۱۴۰۲ به ۲۰ میلیون تومان افزایش یافت. در نهایت در سال ۱۴۰۳ رشد میزان تسهیلات ضروری افراد بازنشسته و مستمری‌بگیر این سازمان به رقم ۳۰ میلیون تومان رسید.

برنامه مدیریت جدید سازمان تأمین اجتماعی در سال جاری به گونه‌ای دنبال شد که مستمری‌بگیران بتوانند با افزایش رقم تسهیلات بخشی از نیازهای واقعی خود را تأمین کنند به همین واسطه در حال حاضر رشد این تسهیلات در سال جاری به ۵۰ میلیون تومان برای بازنشستگان مشمول رسیده است.

برمبنای اطلاعات آماری موجود، در سال گذشته ۱۱۹ هزار فقره تسهیلات و در سال ۱۴۰۲ نیز بالغ بر ۲۵۹ هزار فقره وام قرض‌الحسنه ضروری به بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین ‌اجتماعی پرداخت شد که سال جاری نیز طبق برنامه‌ریزی انجام شده پرداخت ۳۰۰ هزار فقره تسهیلات برای این گروه‌ها در دستور کار است.

تسهیلات افراد بازنشسته در سال ۱۴۰۲ با سقف ۲۰ میلیون تومان در هفت مرحله به بازنشستگان و مستمری‌بگیران سازمان تأمین‌ اجتماعی پرداخت شد، مجموع اعتبار اختصاص‌یافته به این منظور بالغ بر پنج هزار میلیارد تومان بود. همچنین رقم ریالی این تسهیلات با رشد ۶۷ درصدی از ۱۲ میلیون تومان در سال ۱۴۰۱ به ۲۰ میلیون تومان در سال گذشته رسید و تعداد تسهیلات پرداختی نیز با ۱۸ درصد افزایش از ۲۲۰ هزار فقره در سال ۱۴۰۱ به ۲۵۹ هزار و ۳۴۸ فقره در سال ۱۴۰۲ افزایش یافت.

طبق اعلام سازمان تأمین اجتماعی در سال ۱۴۰۱ کل مبلغی که برای پرداخت تسهیلات ضروری بازنشستگان هزینه شد حدود ۱۳۶۴ میلیارد تومان بود که در سال ۱۴۰۲ به ۲۲۹۷ میلیارد تومان رسید. این افزایش هزینه‌های تأمین اجتماعی برای اعطای وام به بازنشستگان و مستمری‌بگیران حدود ۷۰ درصد افزایش داشت. همچنین در سال گذشته ۱۱۹ هزار فقره تسهیلات ۳۰ میلیون تومانی به حساب گروه‌های مشمول و دارای شرایط واریز شد.

در مجموع بر اساس تفاهم‌نامه سازمان تأمین اجتماعی با بانک رفاه کارگران، بیش از ۵۹۳ هزار فقره تسهیلات از شهریور ۱۴۰۰ تا پایان سال ۱۴۰۲ به بازنشستگان و مستمری‌بگیران سازمان به ارزش بیش از چهار هزار و ۷۱۵ میلیارد تومان پرداخت شد.

پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه بازنشستگان با افزایش ۶۷ درصدی

مصطفی سالاری، مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی نیز روز ۱۹ فروردین ماه در جلسه با اعضای هیأت مدیره کانون عالی کارگران بازنشسته و مستمری بگیران تأمین اجتماعی کشور، جزییات افزایش حقوق، تسهیلات و متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان این سازمان در سال ۱۴۰۴ را تشریح کرد و گفت: بر اساس تصمیمات گرفته‌شده، بُن معیشت بازنشستگان با ۵۰ درصد افزایش به۶۰۰ هزار تومان می‌رسد. همچنین حق عائله‌مندی نیز با ۵۰ درصد افزایش به ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان خواهد رسید، حق اولاد نیز با ۱۰۰ درصد افزایش، یک میلیون و ۷۱۹ هزار تومان (به‌ازای هر فرزند) خواهد شد.

سالاری همچنین افزود: تسهیلات قرض‌الحسنه بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی با رشد ۶۷ درصدی، از ۳۰ میلیون به ۵۰ میلیون تومان رسید.

ثبت‌نام و پرداخت تسهیلات به صورت غیرحضوری

سازمان تأمین اجتماعی که در سال‌های اخیر به سمت هوشمندسازی خدمات حرکت کرده همه بخش‌های خدماتی خود همچون ارائه تسهیلات را در بخش خدمات غیرحضوری گنجانده است که در این زمینه برای تسهیل دسترسی مستمری‌بگیران و بازنشستگان تحت پوشش سازمان، ثبت‌نام این تسهیلات به صورت غیرحضوری و یا حضور در کانون‌های بازنشستگی در سراسر کشور امکانپذیر است و همه گروه‌های مشمول می‌توانند از طریق سامانه خدمات غیرحضوری سازمان تأمین‌اجتماعی به نشانی es.tamin.ir برای دریافت تسهیلات موردنظر خود ثبت‌نام کنند.

البته برای استفاده افراد مشمول از این تسهیلات شرایطی منظور شده که برخی از آنها داشتن ۲۰ سال سابقه بیمه‌پردازی و بیشتر، سن ۵۰ تا ۷۸ سال، عدم مسدودی حساب، مالکیت تلفن همراه به نام شخص متقاضی، عدم سابقه چک برگشتی، عدم بدهی معوق به سیستم بانکی کشور (بابت شخص متقاضی یا ضمانت وام دیگران)، عدم استفاده از تسهیلات مشابه طی سه سال گذشته و داشتن موجودی کافی در حساب بانکی شخص به مبلغ ۱۰۰ هزار تومان است.

براساس اعلام سازمان تأمین اجتماعی، این تسهیلات ثبت‌نامی گروه بازنشستگان پس از طی مراحل بررسی و تأیید، به‌ صورت مرحله‌ای به حساب بازنشستگان و مستمری‌بگیران واریز خواهد شد.

توجه ویژه مدیریت سازمان به حوزه مستمری‌بگیران

علی دهقان‌کیا، رئیس کانون بازنشستگان تأمین اجتماعی تهران نیز در رابطه با پرداخت تسهیلات به بازنشستگان و مستمری‌بگیران تحت پوشش سازمان گفت: این سازمان با مدیریت جدید علاوه بر توجه ویژه، برنامه‌ها و اقدامات خوبی در حوزه مستمری‌بگیران دارد که یکی از این موارد افزایش سقف تسهیلات ضروری حوزه بازنشستگی است.

دهقان‌کیا در گفت‌وگو با آتیه آنلاین افزود: براساس اقدامات اجرایی سازمان در بخش تحولات ویژه مستمری‌بگیران، موضوع تسهیلات ضروری قرض‌الحسنه بازنشستگان نیز به صورت جدی در دستور کار این سازمان قرار گرفته به طوری که از ۳۰ به ۵۰ میلیون تومان با رشد مطلوبی رسید.

وی ادامه داد: در بخش تسهیلات مستمری‌بگیران و بازنشستگان تأمین اجتماعی در سال گذشته ۴۳ هزار فقره وام ۳۰ میلیون تومانی به افراد مشمول و متقاضی پرداخت شد که امیدواریم در سال جاری تحقق بیشتری از این موضوع را شاهد باشیم.

تلاش برای تحقق ۸۰ درصدی برنامه پرداخت وام به بازنشستگان

رئیس کانون بازنشستگان تأمین اجتماعی تهران همچنین به برنامه‌ریزی برای اعطای تسهیلات ضروری به بازنشستگان در سال جاری نیز اشاره کرد و گفت: امیدواریم امسال حدود ۶۰۰ هزار نفر از گروه‌های مشمول از جامعه هدف، بتوانند تسهیلات موردنیاز خود را از این نهاد بیمه‌گر دریافت کنند.

به گفته دهقان‌کیا، سال گذشته ۶۰ درصد تسهیلات در نظر گرفته شده برای مستمری‌بگیران مشمول این سازمان پرداخت شد و در واقع ۴۰ درصد برنامه‌ریزی انجام شده محقق نشد البته می‌توان گفت هیچ سالی نمی‌توان به طور صددرصد تسهیلات موردنظر را به همه گروه‌های مشمول پرداخت کرد.

وی ابراز امیدواری کرد، در سال جاری با دوره مدیریتی جدید، تعداد تسهیلات موردنظر جامعه بازنشسته و مستمری‌بگیر از سوی این سازمان بیمه‌گر پرداخت شود البته امیدواریم بتوانیم حداقل ۸۰ درصد برنامه‌ریزی انجام شده را محقق کرد.

سازمان تأمین اجتماعی که ۵۳ درصد جمعیت کشور را در قالب حدود ۵۰ میلیون نفر تحت پوشش دارد، در حال حاضر به طور میانگین ماهانه ۹۰ هزار میلیارد تومان هزینه به عهده دارد که حدود ۶۰ هزار میلیارد تومان آن در بخش پرداخت مستمری‌ها به گروه‌های هدف و مابقی آن در بخش تعهدات کوتاه‌مدت و بلندمدت و هزینه‌های جاری، هزینه می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
advanced-floating-content-close-btn
advanced-floating-content-close-btn