اقتصادی

پرداخت فوق‌العاده خاص فرهنگیان؛ حمایت جدید دولت از معلمان

تصویب «فوق‌العاده خاص» در هیأت دولت، انتظارات و ابهاماتی را در میان کارکنان بخش‌های مختلف ایجاد کرده است.

در حالی که این مزیت مزدی در ابتدا تنها شامل کارکنان دولت می‌شد، با ورود مجلس به این موضوع و اصلاح ماده ۱۰۶ قانون برنامه هفتم، دامنه این مزایا به نهادهای عمومی غیردولتی نیز گسترش یافته است. اکنون سؤال اصلی این است: کدام نهادها توانایی مالی و اراده لازم برای پرداخت این فوق‌العاده را دارند؟

تصویب طرح «فوق‌العاده خاص» در هیئت دولت، واکنش‌های گوناگونی از سوی کارکنان و مدیران سازمان‌های مختلف به دنبال داشته است. این طرح که به منظور افزایش حقوق کارکنان دولتی اجرا می‌شود، سؤالات زیادی را درباره دامنه شمول خود ایجاد کرده است: آیا نهادهای عمومی و غیردولتی مانند شهرداری‌ها، تأمین اجتماعی، نیروهای مسلح و سازمان صداوسیما نیز تحت پوشش این طرح قرار می‌گیرند؟

فوق‌العاده خاص؛ فقط برای دولتی‌ها نیست

طبق اعلام رسمی، فوق‌العاده خاص به تمام کارکنان مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری که در ارگان‌ها و نهادهای دولتی مشغول به کار هستند، اختصاص می‌یابد. اما تکلیف دستگاه‌های عمومی و غیردولتی چیست؟

مجلس دستگاه‌های عمومی غیردولتی را هم مشمول کرد

بابایی کارنامی، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، در این رابطه توضیحاتی ارائه داد و اعلام کرد:«با اصلاح ماده ۱۰۶ قانون برنامه هفتم توسعه که به صورت دوفوریتی در دستورکار مجلس قرار گرفت، تصویب شد که دستگاه‌های عمومی غیردولتی نیز مشمول پرداخت فوق‌العاده خاص شوند. البته پرداخت این مبلغ بستگی به تصمیم و سقف بودجه هر سازمان دارد.» 

شهرداری‌ها، تأمین اجتماعی، نیروهای مسلح و صداوسیما هم داخل لیست شدند

بر اساس این تصمیم جدید کارکنان شهرداری‌ها، کارمندان سازمان تأمین اجتماعی، نیروهای مسلح و کارکنان سازمان صداوسیما در صورت تامین اعتبار و کفایت بودجه ، مشمول برخورداری از فوق‌العاده خاص خواهند شد.

هفته گذشته اعلام شد فوق العاده خاص کارکنان دولت با حداکثر ۲۵۰۰۰ امتیاز و حداکثر ۱۴ میلیون تومان اضافه می‌شود.براساس تصمیم این شورا، معلمان و فرهنگیان هم شامل این افزایش مزایای مزدی می‌شوند.

این فوق‌ العاده تحت عنوان «فوق‌العاده خاص برنامه هفتم» و در سقف ۲۵,۰۰۰ امتیاز (معادل بیش از ۱۴ میلیون تومان) در احکام کارگزینی قید خواهد شد.

برای پرداخت فوق‌العاده خاص نیازی به تایید مجلس و شورای نگهبان نیست ولی مراحل تامین اعتبار و ابلاغ به دستگاه‌های مربوطه بایستی طی شود.

منبع: تیترکوتاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
advanced-floating-content-close-btn
advanced-floating-content-close-btn